Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ VS ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Μια συζήτηση με την αδελφή μου πρόσφατα, με ώθησε να διατυπώσω γραπτώς τις σκέψεις μου σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα και τις δημοσιεύσεις.
Στο νου μου παριστάνω τον υπολογιστή μου ή το κινητό μου σαν μια ντουλάπα στο σπίτι μου.
Εκεί μέσα, στη ντουλάπα, έχω όλα τα προσωπικά μου πράγματα, φωτογραφίες κι έγγραφα!
Όταν δίνω εντολή στα δίκτυα να ανοίξουν τη πόρτα της ντουλάπας μου και να βγάλουν μια φωτογραφία ή ένα έγγραφο από' κει μέσα, ακόμα κι όταν για την προστασία μας, δίνω εντολή να μη το βλέπουν οι άλλοι, είναι μια ενέργεια παρακινδυνευμένη, γιατί ανοίγοντας την ντουλάπα όλα τα πράγματα μου, παύουν να είναι προσωπικά.
Ταξιδεύουν, μέσα από εκατομμύρια χιλιόμετρα οπτικών ινών μέχρι το κέντρο π.χ. του ΟΤΕ κι ο ΟΤΕ τα στέλνει στο δορυφόρο. Ο δορυφόρος τα στέλνει στα κέντρα των κοινωνικών δικτύων και τα βλέπουν οι φίλοι μας.
Τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ, όπου δημιουργήθηκε και το ίντερνετ, το οποίο, παρ' όλο που δημιουργήθηκε τον καιρό του πολέμου για να ελέγχουν οι ΗΠΑ τους εχθρούς τους, εξακολουθεί να ελέγχει κι όλους εμάς!
Ότι βλέπετε στο facebook ή το Google, ή οπουδήποτε αλλού, ακολουθεί την προηγούμενη διαδρομή κι ας τα βλέπουμε στα Ελληνικά, κι ας τα βλέπουμε σε κλάσμα δευτερολέπτου!
Γι' αυτό, ότι έχω στη ντουλάπα μου το κρατάω για μένα και ανοίγω εγώ την ντουλάπα, διαλέγω ΕΝΑ πράγμα που θέλω να δημοσιεύσω και στέλνω μόνο αυτό στο ταξίδι των δικτύων.