Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΛΕΥΚΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ

Αγαπημένοι φίλοι γεια σας! Είμαι καινούργια "συγκάτοικος".
Δημιουργώντας το ιστολόγιο μου, θυμήθηκα το "Λεύκωμα" που είχα φτιάξει στην εφηβεία μου, με τις ερωτήσεις:Τι είναι άνδρας, Τι είναι γυναίκα, Τι είναι αγάπη κ.λ.π.
Το έχω κρατήσει για ενθύμιο εκείνο το "Λεύκωμα". Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είχατε μπει στη διαδικασία να φτιάξετε ένα. Επίσης έχω κρατήσει ενθύμια και το "Λεύκωμα" των γονιών μου από το 1958, ή κάπου εκεί, με τις ερωτήσεις: Τι εστί ανήρ, Τι εστί γυνή κ.λ.π. και το συγκρίνω με το ιστολόγιο και μετά αναρωτιέμαι, πως άλλαξαν οι εποχές τόσο καταλυτικά, τόσο γρήγορα και απόλυτα!
Τα άτομα της ηλικίας μου, έζησαν αυτό το χάσμα των γενεών. Μεγαλώσαμε γαλουχημένοι με τις ιδέες και τα βιώματα των γονιών μας, ενώ τα πράγματα άλλαζαν γρήγορα κι έπρεπε να προσαρμοστούμε και μαζί μας να προσαρμοστούν και οι γονείς μας. Αυτοί οι άνθρωποι που έζησαν μια κατοχή, έναν εμφύλιο, μια δικτατορία, αυτοί οι άνθρωποι που έκαιγαν λάμπα πετρελαίου ενώ εμείς φωτίζουμε το σπίτι πατώντας ένα κουμπί, αυτοί που είχαν ένα τηλέφωνο στο καφενείο, σ' ολόκληρο το χωριό ενώ εμείς έχουμε εκτός από το σταθερό του ΟΤΕ και κινητό!!
Άραγε σκεφτόσαστε ποτέ, πως θα ήταν αν ζούσατε εκείνα τα χρόνια; Με μια λάμπα πετρελαίου και χωρίς τηλέφωνο στο σπίτι;
Σήμερα το "Λεύκωμα" το βαφτίσαμε ιστολόγιο και είναι ηλεκτρονικό κι όχι από χαρτί και οι φίλοι που γράφουν σ' αυτό δεν περιορίζονται στα άτομα της διπλανής πόρτας, αλλά μπορεί να είναι από...;