Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ


Αν και πολλοί κάνουν ακόμα διακοπές, θα ευχηθώ για όσους γύρισαν στις υποχρεώσεις τους, καλό χειμώνα.
Το φετινό καλοκαίρι με ταξίδεψε στη Μήλο. Αμμουδερές παραλίες, καΐκια που έκαναν το γύρω του νησιού στις πιο δυσπρόσβατες παραλίες, καθαρή θάλασσα!!
Τελικά νομίζω πως όλα τα νησιά των κυκλάδων έχουν τη πιο καθαρή θάλασσα!! Ίσως να οφείλεται στη τοποθεσία. Είναι στη μέση του πελάγους.
Το νησί έχει πολλά αξιοθέατα!



Από ιστορικά μνημεία - τις παλαιοχριστιανικές κατακόμβες...










...μέχρι τις περίεργες ασβεστολιθικές
"παραλίες"...






...τους υδροβιότοπους...







...τις πολλές εκκλησίες - όπως σε όλα τα κυκλαδίτικα νησιά...







...και στη Κίμωλο επίσης! Ένα νησάκι μόλις 36 τ.χιλμ.
Περισσότερα στον "ΞΕΝΑΓΟ".

1 σχόλιο:

Αντώνης είπε...

Ήρθα σέ ένα από τα "σπίτια" σου να πώ καλημέρα και καλώς όρισες στο "δικό" μας. Από το επώνυμο του συζύγου, σε διαβεβαιώνω οτι η κρεατοφαγία (αμνοερίφια εννοώ) και η τυροφαγία (ειδικά φέτα), είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με τους Αρβανίτες, όπως και το αγύριστο κεφάλι. (Η κρίση και οι αφορισμοί εξ ιδίων βεβαίως-βεβαίως). Ά ναί, και το καλό κρασί.
Όπως σου γράφω και στα "μέρη" μας, όσο κουραστικό και άν είναι, διάβασε προσεκτικά όλες τις αναρτήσεις στα γαλακτοκομικά και όλα τα σχόλια. Για οτιδήποτε από όσα ρωτήσεις και γνωρίζω, θα σου απαντώ όπως κάνω γιά κάθε φίλο.
"Να μας έχει ο Θεός γερούς, να ανταμώνουμε" έστω και στις ιστοσελίδες και να τα λέμε.
Υ.Γ. Γιά αρχή, ξεκίνησε με την ποικιλία τυροκαυτερής που γράφω σε αυτόνομη ανάρτηση στα γαλακτοκομικά. Είναι εύκολη κατασκευή, αλλά κυρίως μερακλίδικη συνοδεία σε λευκό παγωμένο ή κοκκινόμαυρο, ανεξάρτητα αν το ποτήρι είναι ψηλοπόδαρο ή κοντό.